Koreja e Jugut stimulon të rinjtë për t’u socializuar duke ju dhuruar paga mujore prej 500 dollarë

SEUL – Pasi numri i të rinjëve të shkëputur nga shoqëria po rritet dita ditës qeveria e Koresë së Jugut po u ofron atyre 500 dollarë në muaj për t’u bërë pjesë e shoqërisë.

Ministria e Barazisë Gjinore dhe Familjes njoftoi këtë javë se do të sigurojë deri në 650,000 ëon koreane (rreth 500 dollarë) në muaj për “hermitët socialë” të izoluar në një përpjekje për të mbështetur “stabilitetin psikologjik dhe emocional dhe rritjen e shëndetshme” të tyre.

 

Rreth 3.1 për qind e koreanëve mes moshës 19 dhe 39 janë “të rinj të vetmuar në pension”, të përcaktuar si që jetojnë në një “hapësirë ​​të kufizuar, në një gjendje shkëputjeje nga bota e jashtme për më gjatë se një periudhë e caktuar kohore, dhe kanë të dukshme vështirësi për të bërë një jetë normale”, thuhet në një raport të ministrisë, duke cituar Institutin Korean të Shëndetësisë dhe Çështjeve Sociale.

Bëhet fjalë për rreth 338,000 njerëz në të gjithë vendin, 40 për qind e të cilëve kanë filluar izolimin në adoleshencë, sipas ministrisë. Faktorë të ndryshëm një ndër to edhe vështirësitë financiare, sëmundjet mendore, problemet familjare apo sfidat shëndetësore.

Masat e reja synojnë posaçërisht të rinjtë si pjesë e Aktit më të gjerë të Mbështetjes së të Rinjve, i cili synon të mbështesë njerëzit që janë jashtëzakonisht të tërhequr nga shoqëria, si dhe të rinjtë pa kujdestari ose mbrojtje shkollore që janë në rrezik të delikuencës.

Ndihma mujore do të jetë e disponueshme për të rinjtë beqarë të moshës 9 deri në 24 vjeç që jetojnë në një familje me të ardhura nën mesatare kombëtare – të përcaktuara në Korenë e Jugut si rreth 5.4 milion ëon (rreth 4,165 dollarë) në muaj për një familje me katër antar. Të rinjtë mund të aplikojnë për programin në qendrën administrative lokale për kujdesin social; Në emër të tyre mund të aplikojnë edhe kujdestarët, këshilltarët ose mësuesit e tyre.

“Të rinjtë që janë të tërhequr mund të kenë rritje fizike më të ngadaltë për shkak të një jete të parregullt dhe dietë të pabalancuar dhe ka të ngjarë të përballen me vështirësi mendore si depresioni për shkak të humbjes së roleve sociale dhe përshtatjes së vonuar”, tha ministria, duke theksuar rëndësinë e “mbështetje aktive”.

Raporti i publikuar të martën detajoi disa raste studimore, duke përfshirë një student të ri që kishte vuajtur nga problemet e shëndetit mendor dhe sociale që në adoleshencë; ai luftoi të përshtatej në kolegj, duke vendosur përfundimisht të mos merrte pjesë dhe u tërhoq më tej në vetëmi.

Një tjetër studente u përball me dhunën në familje dhe varfërin – duke e bërë të vështirë për të daljen nga shtëpia ose krijimin e marrëdhënieve me njerëzit jashtë.

Raporti detajon gjithashtu planet e ardhshme për veprime të mëtejshme, të tilla si shpërndarja e udhëzimeve për autoritetet lokale, forcimi i rrjetave të sigurisë sociale të të rinjve dhe sistemeve të zbulimit të hershëm, dhe bashkëpunimi më i ngushtë me institucionet e kujdesit për të rinjtë si strehimoret ose qendrat e rehabilitimit, raporton CNN. /natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts