Frika nga vdekja gjatë lindjes

Nuk ka jetë pa rrezik.

Shtatzënia dhe lindja janë përvojat e para që e futin çdo nënë në jetën pa garancione të kësaj bote.

Kur pranojmë se vdekja nuk është dështimi ynë përfundimtar dhe se ajo do t’i ndodhë të gjithëve, ne krijojmë hapësirë ​​për të marrë vendime të mençura, të menduara dhe në të vërtetë të lira.

Të jetosh jetën në maksimum do të thotë t’i dorëzohesh një jete të krijuar me rrezik. Është për të qeshur që sa më shumë të përpiqemi të kontrollojmë rrezikun nga vdekja, shpesh si pasojë krijohen shumë rreziqe të tjera, frikëra dhe madje edhe patologji.

Vitet e fundit janë një shembull ideal pikërisht për këtë. Mund të përpiqemi të shmangim çdo rrezik dhe pa dashje të krijojmë të ndryshëm dhe më të mëdhenj. Ne mund të përpiqemi të kontrollojmë çdo ecuri dhe të përfundojmë duke shkaktuar pikërisht atë që donim të shmangnim. Mund të përpiqemi të kapemi pas iluzionit të sigurisë dhe kontrollit dhe të përfundojmë të verbër kur ai iluzion shpërndahet në një lindje traumatike dhe pas lindjes, si për ne ashtu edhe për fëmijën tonë. Ne mund të shmangim përkohësisht frikën tonë më të madhe, por me një çmim shumë të lartë. Në ndjekje të shëndetit dhe sigurisë, ne ndonjëherë i sakrifikojmë ato të dyja. Jetoje jetën ashtu siç duhet jetuar. Të lindësh ashtu siç duhet të lindësh. Përdorni arsyen, gjykimin e shëndoshë, aftësinë dalluese, lutjen, intuitën dhe eksploroni zgjedhjet tuaja, por mbani mend se nuk mund t’i shpëtoni kurrë rrezikut, kudo, me këdo dhe sido që zgjidhni të lindni.

Duhet të ulemi në shqetësimin e vetëdijes së vdekjes. Duhet të pajtohemi me faktin se mund të bëjmë gjithçka që mundemi, që të mos dalë ashtu siç e kemi imagjinuar. Ne duhet të mbështetemi në njohurinë se gatishmëria për jetën do të thotë gatishmëri për vdekje. Ne duhet të largojmë iluzionin se secili prej nesh mund të shmangë çdo rrezik dhe, në vend të kësaj, duhet të vendosim se çfarë rreziqesh jemi të gatshëm të marrim, për çfarë arsye dhe për çfarë shpërblimi.

Vetëm atëherë mund të jetojmë me të vërtetë jetën e bollshme që Ai na ofron. /matalmedia.com

 

“Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Të ndryshme