Fëmijët tuaj nuk kanë nevojë për një nënë perfekte, ata thjesht kanë nevojë për një të lumtur

Ju mund të dëshironi të jeni nëna më e mirë që mund të jeni, por kjo nuk do të thotë që duhet të jeni perfekte. Nëna perfekte nuk ekziston dhe sa më shpejt të pajtoheni me këtë, aq më mirë do të jetë për ju dhe fëmijët tuaj në planin afatgjatë.

Nuk ka asnjë manual se si të jesh nëna më e mirë në botë, por me kalimin e kohës do të mësosh se nëse je një nënë e lumtur që kujdeset për nevojat e saj si dhe për nevojat e fëmijëve të saj, do të jesh një nënë e shkëlqyer. Ju nuk keni pse të stresoheni aq shumë për gabimet tuaja ose të thyheni kur nuk mund të arrini atë që dëshironi, thjesht bëni më të mirën tuaj dhe mbështesni fëmijët tuaj në gjithçka që ata zgjedhin të bëjnë dhe të jenë në jetë. Në vend që të fiksoheni për gjërat e vogla që fëmijët tuaj po gabojnë, përforconi gjërat që po i bëjnë mirë dhe mësojini të jenë të lumtur duke i lejuar t’ju shohin në këtë këndvështrim.

Jo, ju nuk do të jeni të lumtur 24/7, por nëse kaloni kohë duke promovuar lumturinë në jetën tuaj, do të jeni të lumtur shumë herë. Sigurisht, ju mund të rrëshqitni aty-këtu ose të zbuloni se gjërat po bëhen paksa tepër dërrmuese në varësi të situatës, por kjo nuk do t’ju pengojë. Vetëm për shkak se ndaheni ndonjëherë nuk do të thotë se jeni një nënë krejtësisht e pakënaqur ose se nuk po e bëni punën tuaj siç duhet. Ne jemi vetëm njerëz.
Nëse doni të jeni një nënë vërtet e lumtur, mos u shqetësoni duke u përpjekur t’i fshehni zhgënjimet tuaja nga bota. Është në rregull të jesh pak e irrituar ndonjëherë, dhe është mirë që ajo anë negative të shfaqet aty-këtu. Mbushja e këtyre gjërave vetëm sa do t’i përkeqësojë dhe do t’ju kthejë në një person të pakënaqur, gjë që ne nuk e duam.

Nëse jeni duke përmbushur nevojat e fëmijëve tuaj dhe ata kanë buzëqeshje në fytyrat e tyre shumë herë, atëherë ju po e bëni mirë punën tuaj dhe ju meritoni njohjen që mund të mos merrni domosdoshmërisht. Duke parë këtë anë të fëmijëve tuaj, ju duhet të jeni të lumtur dhe kështu të nxirrni më shumë nga ana juaj pozitive dhe mahnitëse. Ndërsa ne mund të mendojmë se fëmijët tanë kanë nevojë për ne më shumë sesa ne kemi nevojë për ta, gjërat ndihen krejtësisht të kundërta në sytë e një nëne.

Fëmijët tuaj do t’ju duan edhe nëse ndonjëherë bëni gabime, ata nuk do t’ju urrejnë sepse po kaloni një ditë të keqe ose sepse gjërat nuk po shkojnë mirë në atë moment, kështu që mos u shqetësoni për të gjitha këto. Fëmijët tuaj kanë nevojë që ju të jeni rehat dhe të kënaqur në jetën tuaj me ta, ata nuk duan që ju të jeni të fiksuar për të qenë një superhero gjatë gjithë kohës, sepse për ta, ju jeni një superhero edhe kur nuk ju duket kështu.
Gjërat nuk janë gjithmonë ashtu siç duken dhe edhe nëse ndiheni sikur gjithçka po shkatërrohet, mund të mbani veten./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts