Fëmijët rriten aq shpejtë!

Pjatat mund të presin.

“Ata rriten aq shpejt!

Shijoni çdo moment!”

“Ata janë të vegjël vetëm një herë!”

Ata që e thonë këtë mendojnë se ne nënat nuk e dimë tashmë këtë?

Se ne nuk i ndjejmë këto të vërteta si një dhimbje therëse në trupin tonë. A nuk duhet të përpiqemi, me të gjitha forcat e qenies sonë, të jemi të pranishëm dhe mirënjohës?

Që ne të mos ndiejmë lumturi dhe trishtim në të njëjtën kohë duke menduar se sa shpejt po rriten bebet tona.

Duke uruar që të mund ta ndalonim kohën, ose të paktën ta ngadalësojmë atë – ose të paktën të gjejmë dikë që të lajë pjatat tona në mënyrë që të mund të shtrihemi në divan, të lexojmë përralla dhe të përqafohemi.

Sepse ata rriten shpejt.

Dhe po, enët mund të presin.

Por vetëm për një kohë.

Por ka edhe lavanderi për t’u larë dhe dysheme për të pastruar dhe sende ushqimore për të blerë dhe ushqime për të gatuar dhe afate për të përmbushur dhe faturat për të paguar.

Oh… Po mundohemi.

Ne e shftyrëzojmë vërtet atë kohë para gjumit, me një përqafim, në çdo sekondë të pranisë, por edhe të durimit që na ka mbetur.

Aty ku duhet të ketë duar ndihmëse dhe rrjete mbështetëse, nuk ka asnjë.

Gjithçka që marrim janë histori boshe dhe sa shpejtë do kalojë koha e ata do rriten.

Pra mami, vjedhi përqafimet e tyre kudo që të mundeni.

Vjedh një sy gjumë në përqafim me fëmijët tuaj.

Mbylli enët.

Lani rrobat dy herë nëse është e nevojshme.

Por kurrë mos e gëlltisni fajin dhe mos u ndjeni sikur nuk jeni mjaftueshëm prezent.

Nënat…

Po ju sot…

Ju mbani peshën e një shoqërie të tërë – nuk keni pse të pretendoni se është e lehtë dhe se mund t’i bëni të gjitha sepse nuk është e mundur.

Dhuroni kohë vetes dhe fëmijëve tuaj…

Krijoni kujtimet me fëmijët tuaj…

Çdo gjë tjetër mund të pres…

Më besoni! ?/natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Të ndryshme