Disa karakteristika e fëmijëve të llastuar

Si prindër, rritja e fëmijëve tanë është jashtëzakonisht e rëndësishme për mënyrën se si do të sillen kur të rriten dhe si do të përballen me sfidat e jetës.

 

Prisni trajtim të veçantë

Njerëzit egoistë nuk e kuptojnë mirënjohjen. Ata nuk mendojnë se të tjerët kanë shqetësime që duhet t’i trajtojnë ato që janë po aq të rëndësishme. Ata gjithmonë zgjedhin se çfarë loje të luajnë, dhe nëse nuk bëjnë siç e imagjinonin, mërziten dhe shpërthejnë në vaj njerëzit që presin trajtim të veçantë shpesh duan që gjërat të bëhen sipas mënyrës së tyre.

 

Ata nuk e vlerësojnë atë që kanë

Nëse në të vërtetë nuk i vlerësoni gjërat e vogla, kjo mund të jetë një tregues se jeni llastuar kur ishit fëmijë. Nëse prindërit tuaj janë kujdesur gjithmonë që ju të keni të gjitha, mund të jeni mosmirënjohës për gjëra të vogla. Kjo është arsyeja pse ndoshta askush nuk ju ka mësuar se sa e rëndësishme është të thoni faleminderit për atë që keni. Për fat të mirë, nuk është kurrë vonë për të mësuar mirënjohjen dhe për t’ua mësuar të tjerëve. Sapo të fillosh të vlerësosh gjërat e vogla, e gjithë jeta jote do të jetë më kuptimplotë.

 

Atyre nuk u pëlqen të humbasin

Njerëzit që ishin të llastuar si fëmijë shpesh nuk e përballojnë dot faktin se gjërat nuk shkojnë siç duan ata. Ata nuk janë mësuar të përballen me zhgënjimin. Kur je i llastuar si fëmijë, je mësuar të marrësh çdo gjë që dëshiron.

Ju gjithmonë keni marrë atë që dëshironit, kështu që humbja bëhet një tronditje e papërballueshme. Gjithashtu, prindërit ndoshta të mbrojtën shumë nga zhgënjimi. Por gjeje çfarë? Zhgënjimet ndodhin në jetë dhe duhet të mësosh t’i tejkalosh.

Ata nuk duan të ndjekin rregullat

Vendosja e kufijve nuk është një detyrë e lehtë. Ju duhet të mendoni për mënyra më kreative për ta bërë fëmijën tuaj të sillet mirë dhe ti respektoj rregullat. Vendosja e disa kufijve dhe të mësuarit për t’i respektuar ato është një mënyrë për t’i përgatitur fëmijët të përballen me sfida përgjatë jetës së tyre.

 

Ata nuk kanë shumë durim

Njerëzit që mërziten lehtë ose frustrohen, kjo do të thotë se është shumë e vështirë për ju të prisni në radhë në dyqan. Ndoshta edhe shpesh i ndërpret njerëzit në bisedë. Mërzitesh shumë shpejt, sepse je mësuar t’i marrësh gjërat menjëherë. Njerëzit që ndonjëherë mësonin të prisnin dhe i merrnin gjërat pak më vonë, janë më të durueshëm.

 

Ata nuk tolerojnë kritikat

Nëse e keni të vështirë të pranoni këshilla dhe se ato i kuptoni si një sulm ndaj jush, kjo mund të lidhet me edukimin tuaj. Ju nuk e pranoni kur bëni një gabim dhe nuk merrni përgjegjësi për dështimet tuaja.

Ju thjesht nuk mund të pranoni faktin se kritika nuk është një sulm ndaj personalitetit tuaj dhe vlerës suaj, por një mënyrë për të përmirësuar aftësitë dhe performancën tuaj.

Edhe pse qëllimi është i mirë, ndonjëherë prindërit e teprojnë duke i bërë gjërat më të lehta për fëmijët e tyre me pavetëdije ua vështirësojnë jetën fëmijëve të tyre./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts