Deveja, kjo kafshë e mahnitshme!

1. Vetëm një deve mund të ecë dhe të hajë në shkretëtirë në një temperaturë prej 50 ° C pa një pikë uji dhe një kafshatë ushqimi për dy javë.

 

2. Vetëm një deve mund t’i mbyllë sytë që të mos i bjerë rëra në sy dhe ajo ende mund të shohë dhe të kalojë pengesat në rrugë.

 

3. Vetëm një deve mund të mbyllë vrimat e hundës për të parandaluar që rëra të bjerë në hundë dhe gjithsesi të mbajë trupin e saj të funksionojë normalisht.

 

4. Deveja ka këmbë të larta që e ndajnë trupin e saj nga rëra e nxehtë.

 

5. Deveja ka lëkurë të trashë disa cm kur shtrihet në rërë të nxehtë për të pushuar ose kur lind për të mos skuqur në rërë të nxehtë.

 

Camel, Animal, Animal Head, Portrait

 

6. Një deve mund të ndryshojë temperaturën e trupit. Kur është e ftohtë ajo ngrohet, dhe kur është e nxehtë ftohet. Mund të ndryshojë temperaturën nga 34 ° në 41 ° C.

 

7. Në rast të nxehtësisë, deveja ftoh ajrin në vrimat e hundës gjatë frymëmarrjes dhe kështu ftoh gjakun në vena dhe një temperaturë e këndshme gjaku arrin në trurin e saj.

 

8. Vetëm një deve mund të mbajë një barrë të madhe në shkretëtira në vapë të madhe./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kompjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forne tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts