Babai më i fortë në botë

Ky është Dick Hoyt me djalin e tij Rick me paralizë cerebrale. Hoyts konkuruan së bashku në përpjekje të ndryshme atletike, përfshirë maratona dhe Triathlons Ironman ( vrapim, notim dhe ngasje të biçikletës).

Gjatë garave Dick e tërhoqi Rick-un në një varkë speciale ndërsa notonin, e mbajti atë në një vend të veçantë përpara biçikletës dhe e shtynte në një karrige me rrota të veçantë ndërsa vraponin.

Ekipi Hoyt në Sallën e Famës së Ironman ishin fitues të Çmimit Jimmy V Perseverance Award në vitin 2013.Çmimi Jimmy V i jepet një anëtari meritor të botës së sportit i cili ka kapërcyer pengesa të mëdha përmes këmbënguljes dhe vendosmërisë.

Ekipi Hoyt (babai dhe i biri) filloi në 1977 kur Rick ishte 13 vjeç dhe e pyeti babanë e tij nëse ata mund të vraponin në një garë së bashku për të përfituar si lojtar lacrosse në shkollën e tij ku ishte paralizuar. Ai donte të dëshmonte se jeta vazhdon pa marrë parasysh aftësinë tuaj të kufizuar.

Dick Hoyt, një nënkolonel në pension në Gardën Kombëtare Ajrore, nuk ishte vrapues dhe ishte 36 vjeç. Pas garës së tyre të parë, Rick tha: “Babi, kur jam duke vrapuar, më duket sikur nuk jam me aftësi të kufizuara.”

Pas vrapimit të tyre fillestar prej pesë kilometrash, Diku filloi të vraponte çdo ditë me një qese çimentoje në karrigen me rrota sepse Rick ishte në shkollë dhe studionte nuk e kishte të mundur të stërvitej me të.

Dick ishte në gjendje të përmirësonte aftësinë e tij aq shumë sa që edhe me shtyrjen e djalit të tij, ai ishte në gjendje të merrte një rekord personal të një vrapimi 5K në 17 minuta.

Babai më i fortë morri pjesë 72 herë në maratona dhe gjashtë Triathlons Ironman duke shtyrë 42 kilometra karrocën me rrota me djalin e tij Rick, duke notouar 3.8 km, duke tërhequr me varkë djalin e tij, dhe duke ngarë 180 km me biçikletë brenda një dite.

Kjo histori ju lë pa frymë. Në të vërtetë, ky baba është një shembull botëror i dashurisë për djalin e tij, edhe pse ai është me aftësi të kufizuara, i dha atij të pamundurën dhe e bëri atë të lumtur.

Dhe sa baballarë dhe nëna lënë fëmijë të tillë. Dhe sa baballarë dhe nëna lënë edhe fëmijë pa asnjë aftësi të kufizuar sepse jeta i ka rrahur me sprovë !?

Nuk ka fjalë sa duhet për të përshkruar një prind si ky

“Ai nuk ishte vetëm një i preferuar i tifozëve që frymëzoi me mijëra, por edhe një mik dhe baba besnik i cili ndihej krenar për kohën e kaluar cilësore me djalin e tij Rick ndërsa vraponte nga Hopkinton në Boston.”

Dick Hoyt u detyrua të ndërpresë vrapimin në vitin 2014 për shkak të problemeve të shëndetit me zemrën.

Fatkeqësisht, ai ndërroi jetë më 14 mars 2021 në gjumë në shtëpinë e tij në Holland, Massachusetts. Ai ishte 80 vjeç../natalmedia/

 

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kompjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forne tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts