A lejohen fëmijët të ulen në sediljen e përparme të automjetit?

Vendosja e një sediljeje për fëmijë në ndenjësen e pasagjerit është pozicioni më pak i rekomanduar.

 

Shpesh pyesim veten nëse mund ta vendosim ndenjësen e makinës së fëmijës dhe fëmijën në ndenjësen e pasagjerit.

Sipas Ligjit të Sigurisë në Trafik, i cili rregullon përdorimin e sediljeve për fëmijë, përgjigja për këtë pyetje është “po”, por në kushte të caktuara. Vendosja e sediljes së makinës së fëmijës në sediljen e pasagjerit është pozicioni më pak i rekomanduar për vendosjen e sediljes, por nëse nuk keni zgjidhje, mund ta vendosni sediljen e fëmijës në makinë me drejtimin e kundërt të lëvizjes përpara në sediljen e pasagjerit nëse së pari.  çaktivizoni airbag-un. Çaktivizimi i airbag-ut është shumë i rëndësishëm, sepse në rast aksidenti dhe aktivizimi i airbag-it, mund të ndodhin lëndime të rënda ose vdekja e një fëmije.

 

Meqë ra fjala, sipas dispozitave të Ligjit për Sigurinë në Trafik, fëmijët deri në 12 vjeç, me përjashtim të fëmijëve për të cilët është përshtatur ndenjësja nga pjesa e pasme, nuk mund të ulen në sediljen e pasagjerit.

 

Pse është e rëndësishme ta vendosni ndenjësen e fëmijës të kthyer nga prapa?

Në muajt e parë të jetës, deri në muajin e 15-të, sediljet e veturës së fëmijëve duhet të jenë në drejtim të kundërt të drejtimit të udhëtimit për të garantuar mbrojtjen e kokës në fazën e rritjes kur qafa dhe shtylla kurrizore e foshnjës nuk janë ende mirë formuar.

 

Çaktivizimi i airbag-ut

Disa modele makinash mund të dorëzohen pa një airbag në anën e pasagjerit. Në disa modele automjetesh, airbag-ët mund të çaktivizohen duke përdorur një çelës, të shkëputen ose mund të hiqet airbag-u. Nëse nuk jeni të sigurt se si të fikni airbag-un, ju këshillojmë të kontaktoni prodhuesin e makinës suaj./natalmedia.com/

 

 

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts