Por çfarë është terapia me kupa apo Hixhama?

A keni vënë re gjithnjë e më shumë të famshëm që shfaqen në ngjarje me shenja të vogla të rrumbullakëta në shpinë? Këto vijnë nga terapia me kupa, shërbim ky të cilin Poliklinika NATAL do ta ofrojë tash e tutje për meshkuj dhe femra. Por çfarë është terapia me kupa apo Hixhama? Kupa është një lloj terapie alternative që përfshin vendosjen e kupave në lëkurë për të krijuar thithje. Ky thithje përmirëson rrjedhën e energjisë në trup dhe lehtëson shërimin. Kupat rrit qarkullimin e gjakut në zonën ku vendosen kupat.…

SHPËRNDAJE:
Read More

Shenjat që tregojnë se është koha për të vizituar një fiziatër të fëmijëve

Zhvillimi i fëmijëve është individual, por nëse vëmë re simptoma në aftësitë motorike të fëmijës që na shqetësojnë, duhet me kohë të kërkojmë ndihmë profesionale. Shumica e prindërve do të lexojnë literaturë mbi zhvillimin e fëmijëve në pritje të ardhjes së tyre. Shumica prej tyre do të jenë të njohur me të ashtuquajturat pika zhvillimore që tregojnë se në cilën moshë një fëmijë fillon të zhvillojë aftësi të reja motorike. Në këtë mënyrë, ne do të dimë kur i vogli ynë mund të ngrejë kokën, të shtrijë dorën dhe të…

SHPËRNDAJE:
Read More