TRUPI I NJERIUT

 

1: Numri i eshtrave: 206

2: Numri i muskujve: 639

3: Numri i veshkave: 2

4: Numri i dhëmbëve të qumështit: 20

5: Numri i brinjëve: 24 (12 palë)

6: Numri i dhomave të zemrës: 4

7: Arteria më e madhe: Aorta

8: Presioni normal i gjakut: 120/80 mmhg

9: Ph gjaku: 7.4

10: Numri i rruazave në shtyllën kurrizore: 33

11: Numri i rruazave në qafë: 7

12: Numri i eshtrave në veshin e mesëm: 6

13: Numri i eshtrave në fytyrë: 14

14: Numri i eshtrave në kafkë: 22

15: Numri i eshtrave në gjoks: 25

16: Numri i eshtrave në duar: 6

17: Numri i muskujve në krahun e njeriut: 72

18: Numri i pompave në zemër: 2

19: Organi më i madh: Lëkura

20: Gjëndra më e madhe: mëlçia

21: Qeliza më e madhe: qeliza vezë femërore

22: Qeliza më e vogël: sperma

23: Kocka më e vogël: Veshi i mesëm

24: Organi i parë i transplantuar: Veshka

25: Gjatësia mesatare e zorrës së hollë: 7m

26: Gjatësia mesatare e zorrës së trashë: 1.5 m

27: Pesha mesatare e një foshnjeje të porsalindur: 3 kg

28: Pulsi në një minutë: 72 herë

29: Temperatura normale e trupit: 37 ° C (98,4 ° F)

30: Sasia mesatare e gjakut: 4 deri në 5 litra

31: JETËSIA e rruazave të kuqe të gjakut: 120 ditë

32: JETËSIA e rruazave të bardha të gjakut: 10 deri në 15 ditë

33: Periudha e shtatzënisë: 280 ditë (40 javë)

34: Numri i eshtrave në këmbën e njeriut: 26

35: Numri i eshtrave në çdo nyje: 8

36: Numri i eshtrave në dorë: 27

37: Gjëndra më e madhe endokrine: gjëndra tiroide

38: Organi më i madh limfatik: shpretkë

40: Kocka më e madhe dhe më e fortë: Femuri

41: Muskuli më i vogël: Stapedius (veshi i mesëm)

41: Numri i kromozomeve: 46 (23 çifte)

42: Numri i eshtrave të fëmijëve të porsalindur: 306

43: Viskoziteti i gjakut: 4,5 deri në 5,5

44: Grupi i gjakut i dhuruesit universal: O

45: Lloji universal i gjakut i marrësit: AB

46: Qelizat e bardha më të mëdha të gjakut: Monocitet

47: Qelizat më të vogla të bardha të gjakut: limfocitet

48: Një numër i shtuar i rruazave të kuqe të gjakut quhet: policitemia

49: Banka e gjakut në trup është: Shpretka

50: Lumi i jetës quhet: Gjak

51: Niveli normal i kolesterolit në gjak: 100 mg/dl

52: Pjesa e lëngshme e gjakut është: plazma

Një makinë e dizajnuar në mënyrë perfekte që ju lejon të shijoni këtë aventurë të quajtur jetë.

Kujdesu për të! /natalmedia.com

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts