Të bërtiturat gjatë lindjes harxhojnë energjin tuaj

Një grua shtatzënë e cila nuk është e përgatitur për lindje shpesh do të humbasë energjinë duke bërtitur, do të rrisë stresin dhe frikën, dhe kështu do të vështirësojë të gjithë procesin e arritjes së një lindjeje të lehtë dhe normale.

 

Pse është saktësisht e rëndësishme frymëmarrja e duhur gjatë lindjes, a mundet frymëmarrja të lehtësojë dhimbjet dhe a është e vërtetë se të bërtiturat e pakontrolluara thjesht humbin energjin?

 

“Frymëmarrja gjatë lindjes nuk zvogëlon ndjenjën e dhimbjes, por përmirëson oksigjenimin e trupit të nënës, gjë që ndikon edhe në oksigjenimin më të mirë të fëmijës. Përshtatja më e lehtë me lindjen tek gratë, hapja më e shpejtë e qafës së mitrës, lindja më e shkurtër në përgjithësi. Një grua shtatzënë, e cila nuk është e përgatitur për lindje, ajo shpesh do të humbasë energjinë nga të bërtiturat, do të rrisë stresin dhe frikën, dhe kështu do të vështirësojë të gjithë procesin e arritjes së një lindjeje sa më të lehtë.

 

 

Teknikat e frymëmarrjes gjatë lindjes

 

“Teknikat më të përdorura të frymëmarrjes gjatë lindjes janë frymëmarrja e thellë abdominale dhe gulçimi me nxjerrje të shkurtra specifike dhe thithje ajri. Frymëmarrja gjatë lindjes lehtëson ndjesinë, redukton stresin nga kontraktimet e forta të mitrës dhe nxit proceset fiziologjike të marrin rrjedhën e tyre natyrale, lindjen e fëmijës”. Frymëmarrja është një përpjekje për të qenë sa më larg ndjenjës së fortë të lindjes, si “ikja” nga lindja, me faktin se një grua shtatzënë duhet të mësojë teknikat e frymëmarrjes dhe kur saktësisht t’i përdorë ato gjatë lindjes.

Gjatë procesit të lindjes (kur dhimbjet ndalen për disa qaste) gruaja duhet të përpiqet të pushojë dhe të relaksohet, të mbledhë forcë dhe të përdorë të gjitha metodat e padëmshme në dispozicion për pushim dhe qetësi.

“Nëse kontraktimet janë më të ralla, do të ishte ideale nëse gruaja shtatzënë mund të binte në gjumë”

 

 

 Si të ndiqnin një plan frymëmarrjeje në dhomën e lindjes dhe deri në çfarë mase kjo është madje e mundur duke pasur parasysh paparashikueshmërinë e lindjes?

 

“Plani i frymëmarrjes varet nga ecuria e lindjes, e cila nuk mund të dihet saktësisht paraprakisht, por teknikat dhe përgatitjet për lindjen mund të mësohen dhe aplikohen gjatë lindjes. Në kushte të tilla, gruaja shtatzënë ndihet më e sigurt dhe e kontrollon trupin e saj.

“Plani i frymëmarrjes nuk është diçka që duhet ta kesh dhe ta mësosh përmendësh, por është një plan që çdo grua shtatzënë duhet ta përdorë për ta bërë lindjen një ngjarje të takimit me evolucionin, në të cilin është ajo që lind dhe jo objekti të cilit i bëhet lindja”.natalmedia.com/

 

𝐃𝐫 𝐒𝐚𝐦𝐢𝐫𝐞 𝐀𝐝𝐞𝐦𝐢 𝐋𝐮𝐭𝐨𝐥𝐥𝐢, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐞 𝐠𝐣𝐢𝐧𝐞𝐤𝐨𝐥𝐨𝐠𝐣𝐢𝐬𝐞̈ 𝐝𝐡𝐞 𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐭𝐫𝐢𝐤𝐞̈𝐬

𝐌𝐣𝐞𝐤𝐞 𝐧𝐞̈ 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳𝐢𝐦 𝐩𝐞̈𝐫 𝐟𝐞𝐫𝐭𝐢𝐥𝐢𝐭𝐞𝐭

𝐏𝐡𝐝 𝐤𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭𝐞.

 

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts