Si t’i bëni vizitat tek pediatri më pak të frikshme për fëmijën tuaj?

Reagimet e fëmijëve gjatë kontrolleve rutinë mund të ndryshojnë shumë bazuar në moshën dhe temperamentin.

Ndërsa disa të vegjël qëndrojnë të qetë, të tjerë janë aq të shqetësuar sa përpjekjet për t’i qetësuar e dominojnë vizitën.

Frika nga mjeku është një çështje që rezonon me shumë familje.

Gjysma e prindërve të fëmijëve të vegjël dhe parashkollorëve thonë se fëmija i tyre ka frikë të shkojë te mjeku – kryesisht për shkak të të ineksioneve.

Një në 25 prindër madje kishte shtyrë edhe vaksinën për shkak të ankthit të fëmijës së tyre.

Sondazhi i fundit Kombëtar i Spitalit të Fëmijëve C.S. Mott mbi Shëndetin e Fëmijëve, zbuloi gjithashtu se 1 në 5 prindër kishte vështirësi të përqendrohej në atë që thoshte mjeku ose infermierja, sepse fëmija i tyre i vogël ishte shumë i mërzitur gjatë takimit.

Megjithatë, vizitat e mjekut janë thelbësore në vitet e hershme të një fëmije.

Qëtësimi i nervave të një fëmije të vogël nuk është gjithmonë i lehtë, por ka disa strategji që funksionojnë më mirë se të tjerat dhe mund t’i krijojnë familjet për një vizitë të suksesshme dhe produktive.

Disa këshilla kryesore që do t’iu vinë në ndihmë gjatë vizitës suaj te pediatri, i gjeni në foton bashkangjitur./natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts