SI TA NGRITNI VËTËBESIMIN E FËMIJËS TUAJ

Është shumë e rëndësishme të ndërtohet vetëbesimi tek fëmijët, sepse mund t’i ndihmojë ata pothuajse në çdo situatë të jetës.

Nëse fëmija juaj ka vetëbesim të ulët, mos u dëshpëroni, terapistja e familjes Carol Kim thekson se ekziston një teknikë shumë e thjeshtë që do t’ju ndihmojë.

Gjegjësisht, ajo thotë se klientët e saj të vegjël shpesh kënaqen me aktivitete të ndryshme artistike, ndaj e pyesin shpesh nëse i pëlqen ndonjë nga veprat e tyre. Kimova tregon se më e lehtë është të thuash “Po, më pëlqen shumë, të lumtë”, por ka diçka tjetër që do të ndikojë shumë më mirë në vetëbesimin e tyre.

Është më mirë të pyesni fëmijën se çfarë mendon për punën e tij. Kjo do t’i bind ata se vetëbesimi i tyre nuk varet nga mendimet e njerëzve të tjerë.

“A doni vërtet të dini se çfarë mendoj unë? Në fakt, do të doja të dija se çfarë mendoni ju. Si ndiheni për këtë? Çfarë ju pëlqen më shumë në vizatimin tuaj? A ka ndonjë pjesë që nuk ju pëlqen?

“Unë shoh që ju pëlqejnë shumë ngjyrat që keni përdorur. Meqë ra fjala, e dini se çfarë vura re? Kur flisnit për vizatimin tuaj, buzëqeshje dhe dukesh krenare.

Terapistja Kim shpjegon se ky ushtrim i inkurajon fëmijët të eksplorojnë dhe vlerësojnë mendimet, ndjenjat dhe perspektivat e tyre, duke i ndihmuar në të njëjtën kohë të vlerësojnë virtytet dhe aftësitë e tyre.

Sigurisht, vetëbesimi nuk mund të ndërtohet brenda natës, duhet shumë përpjekje, por kjo teknikë do t’i ndihmojë fëmijët të vlerësojnë aftësitë e tyre dhe të ngrihen shpejt pas një sfide apo dështimi./natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts