SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 53: USHQYERJA ME GJI E NJË FËMIJE ME PERIN E GJUHËS

Rreth 5% e të porsalindurve lindin me ashtuquajturin në popull peri i gjuhës. Kur një foshnje ka perin e gjuhës, frenulum, ose pjesa e indit që lidh gjuhën me dyshemenë e gojës, është e shkurtër, e fortë ose e trashë. Mund të ngjitet pranë majës së gjuhës, duke mos lejuar që gjuha të lëvizë lirshëm.
Në poliklinikën NATAL realizohet prerja e perit të gjuhës me anestezion lokal dhe pa dhimbje dhe menjëherë pas procedurës foshnja vendoset në gji dhe vazhdon natyrshëm procesin e gjidhënies.

 

 

@ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:

Related posts