Pse prindërit nuk e gëzojnë respektin e fëmijëve të tyre?

A nuk dinë fëmijët tuaj të vegjël kufij dhe ajo që ishte sjellja e papjekur zhvillimore kthehet në një tërbim që është mosrespektues dhe i vrazhdë për të rriturit jashtë familjes dhe ofendon prindërit dhe familjen në tërësi?

 

Ne do të donim të mendonim se fëmijët mësojnë të gjitha virtytet – kujdesin, dhembshurinë, konsideratën – thjesht nga shembulli ynë i mirë, por shumica e fëmijëve kanë nevojë për më shumë se kaq. Një përkufizim i qartë i sjelljes së pranueshme, pritshmëritë tona që ata të mund të përmbushin udhëzimet standarde dhe periodike kur devijojnë – e gjithë kjo është e nevojshme që ata të mësojnë nga ne, me udhëzime ose udhëheqje të qartë dhe të vendosur. Udhëheqja e fëmijëve tanë me dashuri është një pjesë e rëndësishme e kujdesit për ta.

Udhëheqja përdor autoritetin dhe fuqinë në një mënyrë autentike, të dashur, të sjellshme dhe të qëndrueshme me qëllimin për të udhëhequr fëmijën. Nuk mund të keni sukses sepse jeni prindi që i impononi fëmijës rregulla jo fort të duhura. Megjithatë, respekti mund të fitohet dhe është e rëndësishme që fëmija ta ndjejë që në fillim.

 

Ju nuk mund të fitoni respektin e fëmijës tuaj nëse nuk vendosni ndonjë kufi, ose nëse vendosni kufij të cilat nuk i zbatoni ato. Ju nuk mund të fitoni respektin e fëmijës tuaj nëse nuk keni respekt për veten tuaj. Ju nuk mund të fitoni respektin e fëmijës tuaj nëse nuk menaxhoni hidhërimin kur lindin konfliktet dhe probleme dhe bërtisni sa herë që fëmija juaj thotë se nuk dëshiron të hajë bizele ose të veshë çizme. Ju nuk mund të fitoni respektin e fëmijës tuaj nëse nuk e dëgjoni dhe nuk kaloni kohë me të. Ju nuk mund të fitoni respektin e fëmijës tuaj nëse ju dhe partneri dalloni në mënyrën e prindërimit.

 

Ju nuk mund të fitoni respektin e fëmijës tuaj nëse nuk keni të vendosura rregulla në familjen tuaj. Ju duhet të dini dhe të përcaktoni se kur fëmija juaj duhet të ketë një faqe në rrjetet sociale ose të flejë me një shok për herë të parë, t’i shpojë veshët ose të jetë në gjendje të shkojë me biçikletë në dyqan. Nëse ju nuk i dini këto gjëra, si do ta bëjë fëmija juaj?

 

Shumë prindër e barazojnë disiplinën me ndëshkimin. Përcaktoni disiplinën në mënyra të tjera, duke përfshirë si “udhëzim”, “stërvitje që korrigjon, formon ose përsos aftësitë mendore ose karakterin moral”. Ideja se disiplina është një mënyrë për të udhëhequr ose drejtuar një fëmijë është e dobishme.

 

 Të lutem, mos i goditni fëmijët tuaj

“Disiplina është një fjalë shumë e përbuzur, e shoqëruar shpesh me ndëshkim dhe privim. Megjithatë, disiplina ka të bëjë në të vërtetë me udhëzimet që ne si prindër u japim fëmijëve tanë me dashuri për t’i ndihmuar ata të bëjnë gjërat e duhura për arsyet e duhura – për t’i ndihmuar ata të rriten në njerëz të sigurt, të lumtur dhe të dashur që janë në gjendje të hyjnë në botë me besim në veten e tyre. aftësinë e tyre për të pasur sukses në atë që ata synojnë të bëjnë.”

 

“Kini parasysh se të thuash se fëmijët meritojnë njëlloj dinjitet dhe respekt, nuk do të thotë domosdoshmërisht se vetë marrëdhënia është me forcë të barabartë. Si prind, ju keni një pikëpamje më të gjerë dhe më shumë përvojë jetësore për të nxjerrë nga ajo, dhe këto janë burimet që i sillni fëmijës tuaj si kujdestar i tij i rritur. Ju gjithashtu mbani më shumë përgjegjësi për zgjedhjet që e rrethojnë fëmijën sesa ata.”/natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts