Është sfidë të rrisësh një fëmijë duke e mësuar se bota është e mirë, dhe në të njëjtën kohë të dish t’i mbrosh kur është e nevojshme

Nga dëshira për të mbrojtur fëmijët e tyre, prindërit shpesh u mësojnë atyre se bota ku ata jetojnë është një vend i rrezikshëm, duke menduar se kjo do t’i bëjë ata më të kujdesshëm.

Megjithatë, disa studime kanë treguar pikërisht të kundërtën – se njerëzit që besojnë se bota është një vend i sigurt kanë shëndet më të mirë mendor dhe janë më të suksesshëm se ata që besojnë se kjo botë është e rrezikshme. Dhe fëmijët mund të besojnë se njerëzit janë të mirë dhe se jetojnë në një mjedis miqësor, dhe gjithsesi të mbrojnë veten nga ajo që është e dëmshme kur është e nevojshme.

Nga Universiteti i Pensilvanisë, Departamenti i Psikologjisë, arriti në përfundimin pas kryerjes së një studimi se njerëzit që i shohin të tjerët dhe botën në të cilën jetojnë si kryesisht të mirë dhe miqësorë, kanë 99.7% më shumë shanse për sukses – studentë të tillë kanë më pak gjasa të përballen me depresionin, të rriturit janë më të kënaqur me jetën e tyre dhe punonjësit (avokatët, shitësit, oficerët e policisë) janë më produktivë.

Është e mundur që një prind që ka aftësi stërvitore dhe që përdor teknika stërvitore në prindërimin e tij për të mësuar fëmijën e tij të marrë vetë vendime të zgjuara, të analizojnë situatat nga këndvështrime të ndryshme, të mos ketë frikë të ngrihet për veten dhe të vendosë kufijtë e vet./natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjoh en, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts