Disa gjëra që duhet t’i mësoni vajzës suaj për të qenurit femër

Shkruan: Harley Manson

 

Rritja e vajzave të vogla është një punë unike dhe pjesa më e madhe e mënyrës se si ne i trajtojmë vajzat tona dhe si modelim për to është ajo që do të zgjedhin në fund të fundit. Kur përgatitni vajzën tuaj për grua, është me të vërtetë e rëndësishme ta mbani parasysh këtë.

 

Nëse nuk modelojmë sjelljen e duhur për vajzat tona, ne po i vendosim ato për dështim. Kur keni të bëni me vajzën tuaj, përpiquni të mbani mend mësimet më të rëndësishme që keni mësuar. Është veçanërisht e rëndësishme të mbani mend gjërat që do të dëshironit t’i kishit mësuar më shpejt dhe gjërat që do të dëshironit t’ju kishte mësuar nëna juaj, por nuk e bëri. Bëhuni të qarta për vlerat tuaja, jepni një shembull të mirë për vajzën tuaj dhe sigurohuni që t’i mësoni asaj gjërat e mëposhtme për ta përgatitur atë për grua.

Mbroni atë në të cilën besoni.

Gjithmonë kujtojini vajzës suaj se ajo ka një zë dhe se nëse beson në diçka, duhet t’i qëndrojë bindjeve të saj dhe të mos lejojë që të tjerët t’ia heqin zërin. Shumë shpesh, të rejat rriten të jenë të pëlqyeshme për njerëzit, gjë që shpesh rezulton në ato që të qëndrojnë prapa besimeve dhe opinioneve të tyre për t’i bërë të tjerët të lumtur. Sigurohuni që vajza juaj ta dijë se të qëndrosh e palëkundur në atë që beson është më e rëndësishme sesa të kënaqësh të tjerët.

 

Kini respekt për veten, para së gjithash.

Kaq shumë vajza të reja po mësohen se trupi i tyre është vlera e tyre. Ata shohin muzikantë dhe modele në Instagram që nuk kanë absolutisht respekt për veten e tyre dhe mendojnë se kjo është ajo që duhet të jenë për t’u pranuar. Nga ana tjetër, shumë i lejojnë të dashurit e tyre t’i degradojnë sepse nuk mendojnë se meritojnë më mirë – sepse nuk e kuptojnë respektin për veten. Mësojeni vajzën tuaj të respektojë veten dhe të kërkojë gjithmonë respektin që meriton nga të tjerët.

 

Rëndësia e të pasurit miq të mirë.

Si prindër, është detyra jonë t’u mësojmë fëmijëve tanë aftësitë sociale. Ndërsa shumica e kësaj bëhet duke pasur një marrëdhënie të shëndetshme me fëmijën tuaj – është e rëndësishme të theksoni vlerën e një shoku të mirë ose një grupi miqsh të mirë.

 

 Vlera juaj është shumë më tepër se ajo që dukeni.

Kur je femër, i kushtohet kaq shumë rëndësi sesi dukemi dhe ka një presion të jashtëzakonshëm për t’u perceptuar si e ‘nxehtë” apo e bukur. Fatkeqësisht, standardet e shoqërisë për bukurinë janë joreale. Modelet e Instagram-it që kanë fotoshopuar veten përtej njohjes postojnë imazhe në internet dhe vajzat e vogla e shohin këtë dhe pyesin veten pse nuk duken kështu. Ata nuk e kuptojnë se askush në të vërtetë nuk duket kështu. Megjithatë, gjëja është se vlera e një gruaje është shumë më e thellë se pamja e saj. Është ajo që ka nga brenda ajo që ka rëndësi (të mos tingëllojë klishe’).

 

Jeta është plot zgjedhje, mos lejoni që shoqëria t’ju mbajë prapa.

Vetëm për shkak se diçka nuk është tradicionalisht një rrugë femërore, nuk do të thotë që fëmija juaj duhet të ndihet i kufizuar. Për shembull, nëse vajza juaj dëshiron të jetë mekanike, saldatore ose sido që të jetë rasti, sigurohuni që ajo të dijë se mund të bëjë gjithçka që i pëlqen.

Burrat janë të ndryshëm nga ne dhe kjo është në rregull.

Do t’ju ndihmojë t’i vini gjërat në perspektivë nëse i shpjegoni vajzës suaj se burrat dhe gratë janë të ndryshëm. Ndryshe nga sa shumë do të donin të besoni – ekzistojnë dallime të mbështetura nga shkenca midis grave dhe burrave, dhe janë ato dallime që ofrojnë ekuilibër në univers. Shpjegoni ndryshimet midis gjinisë mashkullore dhe femërore dhe pse secili prej nesh ka pika të ndryshme të forta dhe të dobëta.

 

Nuk është e nevojshme të jeni në një lidhje për të qenë të lumtur – së pari punoni me ju.

Kujtojini vajzës suaj se është krejtësisht në rregull të jesh beqare dhe të punosh për të ndërtuar veten, përpara se të shqetësohesh për takimet. Ndërsa është në rregull të kesh një partner, të martohesh dhe të gjitha këto – është gjithashtu në rregull të jesh beqar derisa të kuptosh gjithçka tjetër. Lërini të kuptojë se nuk ka presion për të nxituar.

 

Përsosmëria mbivlerësohet.

Së fundi, ju lutemi njoftoni vajzën tuaj se përsosmëria nuk ekziston. Ndërsa ne duhet të përpiqemi gjithmonë të bëjmë më të mirën tonë – pritshmëria jonë nuk duhet të jetë kurrë përsosmëria, sepse nëse është – ju jeni duke e përgatitur veten për dështim. Mësojini asaj rëndësinë e të bërit më të mirën dhe se gabimet dhe dështimet ndodhin, por që gjithmonë ka vend për të filluar nga e para./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts