Deveja, kjo krijesë e mahnitshme

Deveja mund të pijë ujë të kripur edhe nga Deti i Vdekur dhe presioni i saj nuk rritet sepse veshkat e saj filtrojnë ujin në mënyrë që të mund të pihet i freskët, kështu që uji ndahet nga kripa.

 

Devetë mund të hanë gjemba dhe të mos dëmtojnë stomakun dhe zorrët e tyre, sepse pështyma e saj është si një acid që tret gjembat, ndaj i hanë si bukë dhe brumë. Prandaj, nëse i bien gjemba në duar ose në këmbë, deveja e pështymës do të shkrihet mbi të dhe do të shkrihen gjembat.

 

Deveja ka dy qepalla transparente, dhe tjetra është prej mishi, kështu që ajo mund të ecë mbi pluhurin e shkretëtirës dhe sytë e saj nuk janë të dëmtuar sepse mbyll vetëm një qepallë transparente.

 

Deveja mund të ndryshojë temperaturën e saj, duke rritur temperaturën nëse është në tokë me dëborë dhe duke ulur temperaturën në tokë shumë të nxehtë të shkretëtirës./natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

 

SHPËRNDAJE:

Related posts