Ka dy ditë që djali ka filluar terapin me antibiotik pasi ka një ftohje të lehtë – A guxoj me vaksinu?

 

Pyetje:

Të hënën djali e ka kohën për të marr vaksinën e një vjetorit.

Ka dy ditë që djali ka filluar terapin me antibiotik pasi ka një ftohje të lehtë. A guxoj me vaksinu të hënën?

 

Përgjigje:

Përshëndetje,

Në asnjë rrethanë një fëmijë nuk guxon të marr vaksinën nëse është duke kaluar gjendje inflamatore apo është duke u trajtuar me antibiotik terapi.

Jo vetëm në rastin tuaj por kjo nuk guxon të ndodhë as në rastet e vaksinimit të mëhershëm nga lindja.

Në cdo rast kur një fëmijë është i sëmurë, një herë duhet të ndodhë shërimi i plotë dhe pasi të kemi normalizim të gjendjes shëndetsore mund të planifikohet vaksinimi.Nuk ka rëndësi a nënkupton kjo shtyerjen e vaksinimit për një javë apo një muaj.

Pa shërimin e plotë dhe pa përfundimin e antibiotik terapisë nuk duhet të ketë proces vaksinimi asnjëherë.

Dr.Ismail Lutolli spec Pediater

Subspecialist Hematolog -Onkolog/natalmedia.com/

 

 

 

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts