Gjëra që do të jenë të dobishme për çdo nënë pas lindjes

Foshnja e parë zakonisht vjen në një familje të përgatitur mirë. Gjatë nëntë muajve, prindërit e ardhshëm përgatiten për ardhjen e një anëtari të ri, lexojnë gjithçka rrethë prindërimit. Pas lindjes – nënat janë të lodhura dhe të emocionuara në të njëjtën kohë dhe se e kanë harruar plotësisht veten. Pas foshnjës së parë, kisha net pa gjumë të ndjekura nga ditë në mjegull, plot ndjenja të mbytura, të këndshme, por edhe të pakëndshme. Lindja e parë më shkoi mjaft vështirë dhe nuk isha e përgatitur të kujdesesha për veten…

SHPËRNDAJE:
Read More

Ndjenja e fajit të prindërve të fëmijëve me vonesa të të folurit

Shkruan: Egzona Maloku – Logopede Faji dhe ndjenjat e zhgënjimit të nënës janë krejtësisht normale kur kemi të bëjmë me një fëmijë që është diagnostikuar me një çrregullim komunikimi ose ndonjë çrregullim në lidhje me këtë çështje. Ky lloj faji mund të kuptohet si një ndjenjë që nuk po bëni mjaftueshëm si prind. Ju mund të keni një ndjenjë që prindërimi juaj nuk po plotëson nevojat e fëmijës suaj, se ju nuk po përballeni ose se veprimet tuaja po ndikojnë negativisht në fëmijën tuaj në planin afatgjatë. Si logopedë, kur japim…

SHPËRNDAJE:
Read More