Ne po mbysim imagjinatën dhe kreativitetin e fëmijëve tanë

Shkruan:  Pukjana Geci Psikologe dhe terapiste Në një botë që ndryshon me shpejtësi të madhe, ku teknologjia dhe përparimet shoqërore përcaktojnë mënyrën tonë të jetesës, është koha të ndalemi dhe të reflektojmë thellë mbi ndikimin që këto ndryshime kanë tek fëmijët tanë. Ekranet, qoftë ato të telefonave, tabletëve apo televizorëve, janë bërë pjesë e pandashme e jetës së përditshme, duke ofruar përmbajtje të gatshme që nuk kërkon përfshirje aktive të mendjes. Fëmijët sot kalojnë më shumë kohë duke konsumuar përmbajtje sesa duke krijuar. Loja imagjinative dhe aktivitetet krijuese janë zëvendësuar…

SHPËRNDAJE:
Read More

ZEMËRIMI TE FËMIJËT – Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi

Zemërimi është një reagim normal i një fëmije, një sulm i zemërimit të pakontrolluar ndaj zhgënjimit. Shkaku themelor është papjekuria e trurit të fëmijës për të kuptuar dhe kontrolluar situatën.   Shumica e prindërve kërkojnë këshilla vetëm kur ka një “shpërthim zemërimi” që i shqetëson, duke i larguar nga “zona e tyre e rehatisë”. Pastaj, më së shumti fajësohet fëmija për sjelljen e keqe.   Shpërthimi i zemërimit nuk është faji i fëmijës, është për shkak të një kombinimi kompleks të disa faktorëve: papjekuria e fëmijëve dhe temperamenti i fëmijës…

SHPËRNDAJE:
Read More