Afërsia e nënës me foshnjën është më e rëndësishme se ushqimi!

Lidhja fizike dhe emocionale midis nënës dhe foshnjës nuk është e rëndësishme vetëm për kujdesin e gjendjes së saj fiziologjike, por është vendimtare për zhvillimin emocional, psikologjik dhe intelektual të foshnjës   Të gjithë e dimë se foshnjat e vogla nuk pranojnë të vonojnë plotësimin e nevojave të tyre. Ato duan të tërheqin vëmendjen në të gjitha mënyrat që mund dhe dinë për të marrë atë që u nevojitet. Por a e dinit se përveç nevojave primare për të cilat flitet gjerësisht, si nevoja për ushqim dhe gjumë, ka edhe…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Jo çdo herë mungesa e të folurit ndërlidhet me autizmin

Një fëmijë me një humbje dëgjimi të pazbuluar nuk do të flasë. Një fëmijë që nuk stimulohet gjithashtu nuk do të flasë. Një fëmijë me vonesë zhvillimi gjithashtu gjithashtu do të flaës vonë.   Të gjithë fëmijët me çrregullime të spektrit autik kanë deficit në të folur. Ajo që është karakteristikë e të folurit të tyre janë problemet në aspektin e komunikimit social: Vështirësi në vendosjen e kontaktit me sy Vështirësi në të kuptuarit e shprehjeve të fytyrës së bashkëbiseduesit Fjalor i dobët Vështirësi me forma të caktuara gramatikore përsëritja…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë