Të gjitha gratë shtatzëna e shijojnë shtatzëninë e tyre

Sidoqoftë, me shtatzëninë vijnë një sërë pyetjesh shumë personale dhe kurioze, duke prekur stomakun, komente rreth peshës dhe madhësisë së gjoksit. Fatkeqësisht, historia nuk mbaron këtu. Gratë shtatzëna gjithashtu dëgjojnë mendime të ndryshme për atë lloj ushqimi që duhet të hanë, nëse duhet të veshin takë të lartë dhe për çfarë stili të veshjes duhet të kujdesen. Eksperti i rregullave të mirësjelljes Thomas Farley ofron një rregull të thjeshtë në lidhje me atë dhe si të pyesni një grua shtatzënë: “Mundohuni t’i mbani kurioz pyetjet, por jo të cenoni privatësinë”.

Çfarë nuk duhet të pyesë një grua shtatzënë? Pyetja e parë që mund të shkaktojë një problem është pyetja nëse një grua është shtatzënë fare apo jo. Me këtë pyetje, ju mund të dëmtoni një person që po përpiqet të mbetet shtatzënë ose një nënë që ka lindur kohët e fundit dhe ka humbur kilogramë të tepërt. Komentet dhe çdo bisedë në lidhje me peshën janë plotësisht të papërshtatshme. Gjithashtu, pyetja nëse shtatzënia ishte planifikuar ose nëse nëna po planifikon të ushqejë foshnjën me gji është shumë e papëlqyeshme. Kjo, sigurisht, nuk vlen për të afërmit ose miqtë më të ngushtë të nënës së ardhshme. Një tjetër gjë që është e pakëndshme për një grua shtatzënë është prekja e barkut të saj. Nëse nuk keni marrë leje nga ajo – mos e bëni kurrë!

Mbani në mend se, sipas shumë grave, rregullat e sjelljes së mirë ndaj grave shtatzëna janë shkelur më shpesh nga familja, pastaj të njohurit, dhe së fundmi miqtë. Nëse ata fillojnë të ju bëjnë pyetje të pakëndshme, mos u zemëroni me ta, por tregojini që ju nuk ndiheni rehat duke e bërë këtë. Këshillat e Farley janë që çiftet të flasin me njëri-tjetrin dhe të gjejnë një kompromis se për çfarë të flasin në shtatzëni dhe çfarë jo.

Nëse doni të dini seksin dhe emrin e fëmijës, mos ngurroni të flisni për këtë, por nëse doni që ajo të mbetet sekret, tregojini një bashkëbiseduesi kurioz. Nëse pyetja është shumë e pakëndshme ose e dhimbshme, thoni që nuk do të donit të flisni për këtë dhe shumica e njerëzve do ta kuptojnë se ata kanë shkuar shumë larg. Prekja e stomakut – po apo jo? Do të ishte më mirë të prisni që gruaja shtatzënë t’ju ftojë t’i prekni barkun, gjë që ndodh shumë më shpesh sesa mund ta imagjinoni. Më shumë gjasa, ajo do të marrë dorën tuaj vetë dhe do ta vendosë atje ku është foshnja. /natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia

SHPËRNDAJE:

Related posts