Rëndësia e dhëmbëve të qumështit

Shkruan: Dr Manushaqe Veliu

Specialiste e Pedodoncisë dhe Preventivës Stomatologjike

 

Dhëmbët e qumështit janë 20 gjithësej, nga 10 në secilën nofull.

 

Dhëmbët e qumështit janë më të vegjël sesa ata të pëhershëm. Dhëmbët e qumështit sigurojnë rritjen normale të dhëmbëve dhe të nofullave si dhe sigurojnë hapësirën për radhitjen e drejtë të dhëmbëve të përhershëm në nofullë.

 

Cute infant laughing  deciduous teeth stock pictures, royalty-free photos & images

 

Ruajtja e dhëmbëve të qumështit mundëson:

 

  • Zhvillimin normal të nofullave,të folurit dhe gëlltitjes.
  • Prevenon formimin e veseve të këqija.
  • Siguron funksionin e përtypjës, estetikën dhe zhvillimin normal psiqik të fëmiut.

 

Për këtë duhet kushtuar vëmendje për ruajtjen dhe trajtimin e tyre./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Të ndryshme