Nga refugjate në yll futbolli

Kjo është Nadia Nadim. Ajo ka lindur në Afganistan. Babai i saj u vra babanë e saj kur ajo ishte njëmbëdhjetë vjeç, pjesa tjetër e familjes arriti të arratisej në Danimarkë në pjesën e pasme të një kamioni.

Nadia është një futbolliste profesioniste dhe përfaqësoi kombëtaren daneze në 103 raste duke shënuar 38 gola.

Ajo gjithashtu ka mbaruar shkollën e mjekësisë dhe po trajnohet për t’u bërë kirurge kur të mbarojnë ditët e saj të lojës.

Ajo flet 9 gjuhë dhe është në listën e Forbes si një nga femrat më të fuqishme në sportet ndërkombëtare.

Nëse doni t’u tregoni vajzave tuaja një model për t’u parë, tregojini Nadia Nadim.

SHPËRNDAJE:

Related posts