Kujdesi si flisni – Fjalët tuaja mund të lënë gjurmë të thellë emocionale tek fëmija juaj

Fjalët kanë një forcë të madhe për të lënduar fëmijët tuaj, prandaj bëni kujdes më fjalët sidomos kur komunikoni me fëmijët. Edhe pse të duken të padëmshme, fjalët e tua mund t’i lëndojnë emocionalisht dhe të lënë pasoja sepse fëmija i përthith këto fjalë dhe mbi to ndërton një imazh personal.

1. Nëse nuk e ndalon këtë, do të të lë këtu!

Frikësimi duke braktisur fëmijën për ta ndaluar ndonjë veprim të tij nuk është metod e duhur.Fëmija duhet ta dijë se prindi nuk do ta lërë kurrë.

2. Pse nuk je si vëllai/motra jote?

Askujt nuk i pëlqen të krahasohet me të tjerët në një kontekst negativ. Kështu krijohen komplekset.

3. Do bëhet siç them unë

Fëmijët meritojnë një shpjegim

4. Mos ë bëj ti do ta bëj unë!

Fëmijët duhet të mësojnë të mbështeten në aftësitë e tyre, për të ngritur vetëbesimin.

5. Ti je një fëmijë i keq!

Nëse duhet ta qortosh, thuaji se vepra të cilën e ka vepru nuk është e mirë por asnjëher mos i thuaj fëmijës se ai është një fëmijë i keq./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts