Efekti Thatcher

Ky iluzion nxjerr në pah një të metë në mënyrën se si funksionon truri ynë – ne nuk mund të përpunojmë një fytyrë me kokë poshtë, sepse jemi të programuar të njohim fytyrat në mënyrën e duhur për lartë.
Ne krijojmë një hartë mendore duke njohur fytyrën në copa – sytë, gojë dhe hundë.
Pra, kur na paraqitet një imazh i përmbysur imazhi Thatcher nuk përpunohet siç duhet. Ne e dimë se është me kokë poshtë, por për shkak se rrallë hasim fytyra me kokë poshtë, nuk e kemi të zhvilluar aftësinë për të interpretuar shprehjet mbi to.
Tiparet e fytyrës duken mirë, kështu që truri ynë supozon se pjesa tjetër e fytyrës është gjithashtu. Kjo është arsyeja pse ne nuk shohim asgjë të pazakontë derisa ta kthejmë fytyrën në “rrugën e duhur” lart.
Provojeni!./natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts