Dhëmbët e qumështit. Kur ndërrohen?

Shkruan: Dr Manushaqe Veliu

Specialiste e Pedodoncisë dhe Stomatologjisë Preventive

 

Zëvendësimi i dhëmbëve të qumështit me dhëmbët e përhershëm është një proces që zgjat me vite. Mund të zgjas diku 7-9 vite.

Që në moshën 6 vjeçare dhëmbët prerës qendror të poshtëm të qumështit zëvendesohen me dhëmbë të rinjë që quhen inciziv qendror të poshtëm të përhershëm.

Kurse të gjithë dhëmbët e qumështit ndrrohen në mes 11-13 vjeç me ç’rast zëvendësohen me dhëmbët e përhershëm numri i të cilëve në këtë moshë është 28.

Dhëmbë të qumështit jan gjithësej 20 kurse dhëmbë të përhershëm janë gjithësej 32 ./natalmedia.com/

 

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts