A është e sigurt të ngasësh biçikletën gjatë shtatzënisë?

Me ardhjen e stinës së verës, shumë nga ne zëvendësojmë transportin publik dhe makinat me biçikleta. Por pyetja për të cilën shumë gra shtatzëna janë të interesuara është se sa dhe a është e sigurt të ngasësh një biçikletë gjatë shtatzënisë?

çiklizmi gjatë shtatzënisë nuk përbën domosdoshmërisht një rrezik për një grua shtatzënë, megjithatë, një grua shtatzënë duhet të jetë e vetëdijshme për disa probleme dhe rreziqe potenciale. Për shembull, në tremujorin e parë, kur mundimet dhe marramendja janë më të zakonshme, humbja e ekuilibrit është një nga rreziqet potenciale. “Është e rëndësishme të jeni të kujdesshëm dhe të dëgjoni trupin tuaj.” Qëndroni gjatë gjithë kohës të hidratuar dhe mos ngisni kurrë biçikletën me stomakun bosh.”

Gjithashtu, shumë shpesh mund të keni probleme me tendosje të muskujve. “Është e rëndësishme të ngadalësosh intensitetin ose të ndalosh çiklizmin nëse filloni të ndjeni tendosje të muskujve.

Është e nevojshme të minimizohet rreziku i rënies, veçanërisht në tremujorin e dytë dhe të tretë, sepse trauma direkte, pra goditjet në bark, mund të dëmtojnë placentën dhe të shkaktojnë gjakderdhje. Edhe pse një udhëtim i lehtë me biçikletë mund të duket si një ushtrim i mirë me një rrezik mjaft të ulët, veçanërisht për ato gra shtatzëna në tremujorin e parë dhe të dytë, udhëzimet për çdo aktivitet fizik varen shumë nga forma bazë e një personi para shtatzënisë. Për dikë që stërvitej rregullisht ose udhëtonte shpesh me biçikletë para shtatzënisë, ndoshta është e sigurt dhe në rregull që ata të vazhdojnë këtë nivel aktiviteti. Nëse gruaja shtatzënë nuk e ka bërë këtë më parë, shtatzënia e hershme nuk është koha për të stresuar fizikisht trupin tuaj dhe për të rrezikuar. Nëse ende doni të vazhdoni me një lloj rutine çiklizmi gjatë shtatzënisë, një biçikletë ushtrimesh është një opsion shumë më i mirë dhe më i sigurt. “Të ngasësh një biçikletë ushtrimesh është shumë më e sigurt, nuk ka rrezik të biesh sepse nuk ka gunga të papritura apo rrezik për të rrëshqitur në trotuar apo zhavorr”./natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts