7 gjërat që fëmija juaj në ankth dëshiron t’i dëgjojë nga ju

 

  1. Unë jam këtu për ju

Fëmijët në ankth shpesh janë të pushtuar nga shqetësimet dhe nga frika se ata vetë duhet të luftojnë me atë që po i shqetëson. Bëji të ditur fëmijës se ti je aty për të, dhe kjo do t’u japë atyre një ndjenjë sigurie.

  1. Është në rregull të kesh frikë

Kur pranojmë frikën e një fëmije dhe bëjmë të ditur se i vlerësojmë ndjenjat e tij, kjo bëhet baza e fortë për të ndërtuar besimin tek fëmijët. Kur i bëni të ditur fëmijës tuaj se është në rregull dhe normale të ndjeni frikë dhe se jeni krenar për të për përballjen me frikën e tij, kjo i jep atij forcën për t’u përballuar me ndjenjat e tij.

  1. Të dua pa kushte

Fëmijët në ankth shpesh dyshojnë thellë se janë të dashur dhe të pranuar, veçanërisht nëse po luftojnë me pasigurinë dhe dyshimin për veten. Kur u kujton se i do pa kushte, ua ndërton vetëbesimin dhe ndjenjën e vlerës.

  1. Mund t’i bëjmë të gjitha së bashku

Kur një fëmijë përballet me ankthin, mund të jetë një luftë vërtet e vështirë për fëmijën. Por nëse një fëmijë e di se ka një aleat në krah për ta mbështetur, kjo e lehtëson luftën me ankthin. Bindeni fëmijën tuaj se jeni aty për të dhe se do ta ndihmoni të kapërcejë të gjitha sfidat dhe se do të përballoni çdo sfidë së bashku.

  1. Kushtoni kohë të mjaftueshme

Fëmijët në ankth shpesh ndihen nën presion për të kapërcyer shpejt frikën, dhe kjo mund të çojë në më shumë stres dhe ankth. Binde fëmijën se mund të përballojë çdo gjë me ritmin e vet, siç e sheh të përshtatshme dhe bëji të ditur se nuk ka pse të nxitojë. Kështu që do t’i heqësh presionin që mund të ndjejë.

  1. Ndjenjat tuaja janë të vlefshme

Shumë fëmijë në ankth luftojnë një luftë të brendshme kur bëhet fjalë për të shprehur ndjenjat e tyre, sepse kanë frikë se dikush do t’i gjykojë për këto ndjenja. Bëjini të ditur fëmijës se ndjenjat e tij janë të rëndësishme dhe bëjini të ditur se mund dhe duhet të kërkojë ndihmë. Kjo do të krijojë hapësirë për komunikim të hapur.

  1. Ti je më i fortë se ç’mendon

Kur një fëmijë dyshon në veten e tij dhe është i pasigurt, dhe ju i kujtoni atij se ai ka forcë të brendshme dhe është më i qëndrueshëm se ç’mendon, kjo mund të nënkuptojë shumë për të dhe t’i japë atij një shans për të ndjerë këtë forcë. Konfirmoni aftësitë e fëmijës dhe kujtojini atij sukseset e tij të kaluara. Në këtë mënyrë ata do të ndihen më të sigurt dhe do të besojnë më shumë në veten e tyre./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts